Помощ

tBox7.com » Колорит-В

Туристически портал tbox7.com Статии Друга Най-хубавите аерогари


  • Категория: Друга
  • Дата на публикуване: 19.12.2011
  • Публикувал: http://www.infotourism.net
  • Видяна: 5035път(и)

Статия
Намали шрифта Нормален размер Увеличи шрифта

В  списъка на National Geographic Traveler със званието «идеално»  на първо място е класирано мадридското летище «Барахас» – една от петте най-големи европейски аерогари и отправна точка от Европа към Латинска Америка. Външното му оформление е на дизайнерите Ричард Рохерс и Антонио Ламела и наистина е впечатляващо – вълнообразен покрив, обшит с бамбукови пластини, просторни галерии, съвременни технически  решения – дори където не е естетически съвършенно, то позволява на пътниците много лесна ориентация в пространството.Т ерминал Т4, за който конкретно става дума, беше открит през  2006 г.и от тогава  е носител на наградите от  всевъзможни  международни конкурси.
 

Сингапурското летища «Чанги» е избрано от изданието като най-добро за прекарване  на времето до полета. Тук на пътниците се предлагат услуги като Спа център и салон за красота,  басейн, кинотеатър и мултимедиен център с игри. Цялото пространство  е украсено с  цветя и растения, между които пърхат тропични пеперуди, така че обстановката е по скоро като в оранжерия, а не на летище. Ако пътниците разполагат  с повече време между полетите – от два до 4 часа, им се предлага безплатна  екскурзия за разглеждане на града.
 

Летището  с най-добър детски кът за игра е Fort Worth, в  Даллас, Тексас.Тук  игралната площ  възпроизвежда истинска аерогара с терминали, писти за излитане, самолети и диспечерска кула .Ако малките пътници не си падат по авиацията - има алтернатива. На Терминал D е изградена  стая за игра със стъклени стени, лабиринт и множество авангардни съоръжения, които не могат да оставят децата равнодушни. Но  най-голям успех след малките пътници има  монорелсовото влакче  между  терминалите. Ако за възрастните това удобен начин  за придвижване, за децата  това е завладяващо приключение, при което може да гледат  от високо работата на  летището.
 

Странно е положението на лондонското летище «Хитроу», което попадна в предишната класация на най-лоши аерогари, а е сега в новият рейтинг-  на най-добрите. Става дума за категорията «места за пазаруване», а National Geographic Traveler  го определя като «Рай за шопингманияците». Количеството магазини и бутици тук надхвърлят мислимите норми и «Хитроу» повече прилича на  търговски център, отколкото ва аерогара.
 

Бутици,  стаи за игра и забавления -  това, разбира се е добре. Но основната функция на  аерогарите е да изпраща и посреща пътници. В това отношение немците нямат равни. Най-добро летище по качество на обслужване е  Мюнхен. Примери за това са, че чакането на  багажа не може да трае повече от  6 минути, а информационните терминали  обезпечават пътниците с цялата информация, вкл. колко време трябва да чакат на гишето за паспортен контрол.

Разбира се, ефективността на работа не влиза в противоречие с удобството, затова на аерогара «Мюнхен» може де си вземете душ, да подремнете в индивидуална «капсула за отдих» или да пийнете бира в собствената пивоварна на  въздушната гара.  Миналата година  по това време аеропортът  организира и коледно  градче с баварски специалитети и безплатна ледена пързалка за кънки и кърлинг .

.
Източник : InfoTourism.net
Share

Коментари

няма коментари
Писане на коментар Туристически портал tbox7.com » Статии » Друга » Най-хубавите аерогари
Емотикони Smile Sad Big Smile Cool Surprised.gif Wink Crying Sweating No words Kiss Smile with tongue Blush Wondering Sleepy Dull Inlove Evil Talking Yawn Puke Doh Angry Wasn`t me Party Worried Mmm Nerd No Words Hi Call Devil Angel Envy Wait Bear Make Up Giggle Clapping Thinking Bow

Spam protection

Реклами